Microsoft 365 - Backup

Veel bedrijven denken dat Microsoft zelf een back-up van uw Microsoft 365-gegevens maakt. Maar dat is zeker niet het geval. Wel is het noodzakelijk om deze data goed te beveiligen.

Microsoft 365 is niet gebouwd als een dienst om gegevens te beschermen. De mogelijkheden die Microsoft biedt om data terug te halen na een verwijdering zijn beperkt. Beperk het risico op verloren data! Maak een frequente backup van uw Microsoft 365 Exchange e-mail en bestanden in One-Drive en Sharepoint.

Meermaals per dag een backup

Met onze 365 Backup dienst maken wij iederen 4 uur een backup van uw e-mails en iedere 6 uur van uw bestanden waarbij alle opslag voor data is inbegrepen in de dienst. Uw data kan tot wel 7 jaar binnen deze dienst bewaard blijven. Op deze manier kunnen wij uw data bij een calamiteit snel herstellen. Of dit nu gaat om één bestand, een hele map of alle e-mail. Ook als u dit pas na langere tijd opmerkt.

Een offsite backup van clouddata

Om te garanderen dat de backup niet afhankelijk is van de Micrsoft Diensten, wordt de data op een ander zelfstandig, niet Microsoft, cloudplatform opgeslagen. Op die manier bent u zeker dat de backup ook veilig staat opgeslagen in het geval van een grote calamiteit op het Microsoft Azure Platform.

Redenen voor 365 backup

  • Incidenten: het herstellen van per ongeluk verwijderde data;
  • Retentie: het bewaren van data van een medewerker die niet langer in dienst is;
  • Migraties: vanwege de complexiteit van migraties en het verplaatsen van data is een backup erg handig;
  • Interne beveiliging: kritische data die door een boze medewerker wordt verwijderd;
  • Externe beveiliging: de standaard functies voor back-up en herstel zijn onvoldoende in het geval van versleuteling door ransomware of malware aanval;
  • Verplichting: in sommige sectoren geldt een juridische bewaarplicht.

Uw data in Microsoft 365 is al beter beveiligd dan dat de data alleen op één PC of server staat. Toch is een backup van die data essentieel. Microsoft geeft aan dat zij de beschikbaarheid zo hoog mogelijk houden, maar niet verantwoordelijk zijn voor de backup van uw gegevens.

 

Terug naar beveiliging Contact