Cloud Services

Hoge beschikbaarheid en uptime garanties met maximale flexibiliteit en schaalbaarheid. Krijg overal vandaan onbezorgd en veilig toegang tot uw gegevens door inzet van verschillende cloud services.

Er zijn diverse soorten cloud services waar wij u graag mee ondersteunen. Maakt u alleen gebruik van bestanden, e-mail en cloudapplicaties? Dan is de aanschaf van Microsoft 365 misschien al voldoende, of is de public cloud echt iets voor u. Maakt u gebruik van lokale applicaties, dan komt u al snel bij een private cloud oplossing uit. Of heeft u veel lokale IT systemen, of bedrijfsprocessen die niet afhankelijk mogen zijn van internet, dan is de hybride oplossing hoogstwaarschijnlijk beter geschikt. Heeft u op locatie een internet storing? Dan kunt u vanaf een andere locatie gewoon verder werken op de cloud servers.

Verschillende typen clouddiensten

We lichten graag de verschillende type cloudservices toe:

Public Cloud

Zoals de naam al zegt betreft dit de publieke cloud diensten. Hieronder vallen de diensten die publiek toegankelijk zijn als Microsoft 365, maar ook cloudplatformen als Microsoft Azure. Door de grote capaciteit van deze cloudplatformen, zijn alle middelen die u zich kunt bedenken beschikbaar. Dit alles voor vaste maandbedragen of met betalen naar gebruik, zonder hoge investeringen.

Private cloud

De private cloud oplossing is een privé oplossing. Dit betreft de cloudservices die alleen voor uw organisatie toegankelijk zijn. In een private cloud omgeving neemt u bij ons de resources aan processor, geheugen, diskruimte en de licenties af die u nodig heeft en bouwen wij uw oplossing op maat. Zonder hoge investeringen, met een hoge beschikbaarheid én in de cloud.

Hybride cloud

Hierbij wordt een combinatie gemaakt van bestanden en applicaties op servers in de cloud in combinatie met een lokale server. Heeft u lokale (productie)systemen die niet afhankelijk mogen zijn van internet, dan zal de beste positionering van deze diensten een lokale infrastructuur zijn. Wanneer wij dit netwerk combineren met de cloud of cloud servers, dan spreken wij van een hybride cloud oplossing.

Virtuele desktop, Desktop as a Service (DaaS)

Met en virtuele desktop kunt u vanaf iedere locatie op uw eigen bureaublad werken en kunt u direct aan de slag met uw eigen applicaties via laptop of tablet. Het enige wat u nodig heeft is internetverbinding om verbinding te maken met onze servers. En uiteraard werkt het op ieder apparaat, zowel op Windows als Apple.

Virtuele servers; Infrastructuur as a Service (IaaS)

Met Infrastructure as a Service werkt u steeds met de nieuwste hardware en servers. Hardware is uiteindelijk een aanzienlijke investering voor uw bedrijf. Door gebruik te maken van IaaS, kiest u voor een high-end oplossing voor uw hardware, opslag, servers en datacenter. Wij selecteren, installeren én onderhouden uw volledige IT-infrastructuur met uiteindelijk een Europese of Nederlandse datalocatie.

 

Terug naar cloud Contact